Mariska van Gennep

"De balans tussen liefde en mantelzorg"

Mariska van Gennep is een veelzijdige vrouw. Twee jaar lang mantelzorgde ze voor haar man, die leed aan ALS. Mariska blogde in deze periode over hoe dat is, een ALS patiënt in je gezin. Na de dood van haar man blogt ze nog steeds. Midden in de rouwperiode vertrekt Mariska naar Tanzania om met een groep ondernemers de Kilimanjaro te bedwingen. Haar man wist hier van en stimuleerde haar.

Mariska is halverwege deze tocht afgehaakt. Heftige emoties en een lijf wat niet verder wilde maakten haar besluit makkelijk en helder. “Ik ben toch maar mooi op mijn 51e op 4000 meter hoogte geweest. Wie doet mij dat na?” Ze is blij dat haar kinderen trots zijn op deze prestatie, net als zijzelf.

In haar bedrijf draagt ze zorg voor Mantelzorgers van ernstig zieken. Ze is immers in rap tempo zelf een expert geworden op dat gebied. Ze wil hen helpen te blijven staan in een hectische periode.

In 2011 debuteert Mariska met haar dichtbundel PUUR, die uitgebracht wordt na een burn out.   Haar boek ‘ALS heb je niet alleen’, de balans tussen liefde en mantelzorg; verschijnt tussen november 2017- januari 2018.

Mariska is in te huren als spreker en ze geeft workshops lachyoga en/of meditatie. Meer informatie is te vinden op mariskavangennep.nl